Modele incineratoare

Modul de functionare al unui incinerator

Un incinerator IncinerPro, destinat eliminarii deseului de origine animala, are o serie de componente constructive si automatizari ce permit arderea deseului si neutralizarea emisiilor rezultate, respectand reglementarile impuse de legislatia europeana si nationala.

Elementele unui incinerator IncinerPro

Incineratorul pentru deseuri de origine animala IncinerPro are urmatoarele elemnte constructive de baza:

 • 2 incinte de ardere; 1 camera de ardere principala (incinerarea deseului), 1 camera post-combustie (pentru neutralizarea emisiilor gazoase)
 • Arzatoare complet automatizate, cu control al combustiei in fiecare camera de ardere. Numarul total de arzatoare difera in functie de modelul de incinerator
 • Sisteme avansate de monitorizare, programare si control a parametrilor de ardere. Aceste operatiuni sunt posibile prin accesul la panoul de control cu tehnologie touch screen, PLC (controlor logic programabil), HMI (interfata om-masina)
 • Automatizari diverse in functie de model
 • Elemente de siguranta (alarme, comutator de urgenta, inchideri securizate)
 • Sistem de evacuare a gazelor

Incinerarea deseului

Dupa ce deseul a fost incarcat in incinerator, respectand indicatiile din manualul de utilizare, procesul de incinerare se realizeaza in cele 2 camere de ardere:

 • Incinerarea deseului (carcase de animale sau alte resturi de origine animala) are loc in prima camera de ardere (principala), la temperaturi setate prin intermediul panoului de control cu acces touch-screen. In acest mod se alege, initiaza si monitorizeaza direct din meniu un ciclu de ardere, in conformitate cu deseul ales.
 • Incinerarea gazelor ce rezulta din camera de combustie primara, la minim 850 grade Celsius pentru minim 2 secunde, in conformitate cu legislatia specifica (cerinta impusa de Regulamentul CE 1069/2009, Regulamentul UE nr. 142/2011). Acest proces se desfasoara in camera post-combustie (a 2-a camera de ardere, echipata cu arzator propriu, independent)

Incarcarea cu deseu se poate face inclusiv in timpul arderii, respectand instructiunile din manualul de utilizare! Incarcarea deseului se face manual (sau mecanizat) prin usa/usile de incarcare.

Usile de incarcare au diferite moduri de actionare (manual sau automat) in functie de modelul de incinerator IncinerPro achizitionat.

Odata ales ciclul de ardere, prin elementele de monitorizare si control automat intreg procesul de ardere se deruleaza fara a fi necesara interventia operatorului.

Incineratorul este echipat cu sisteme de monitorizare, control, siguranta si avertizare in cazul aparitiei unor eventuale probleme (ex.: pana de curent, combustibil).

Sistemul monitorizeaza continuu procesul de ardere, iar temperaturile sunt mentinute la valorile setate prin intermediul termocuplelor.

Combustibilul - optimizarea consumului la incineratoarele IncinerPro !

Consumul de combustibil (gaz natural, GPL sau motorina) este optimizat continuu, prin utilizarea la maxim a proprietatile de combustie ale deseului introdus (ex.: grasimea animala este utilizata ca factor de ardere, limitand consumul de combustibil suplimentar).

Arzatoarele opresc admisia de combustibil si introduc doar aer (prin sistemul de ventilatie integrat), atunci cand acest lucru este posibil, mentinand astfel cantitatea de oxigen necesara arederii la parametrii setati.

Emisiile

Prin designul particular al camerelor de ardere, elementele de automatizare, monitorizare, programare si control automat al procesului de incinerare, toate modelele de incineratoare IncinerPro functioneaza in perfecta concoranta cu legislatia specifica de mediu si sanitar-veterinara.

Cenusa

In urma arderii rezulta cenusa, intr-o cantitate ce depinde de tipul de deseu incinerat (ex.: pene, oase, intestine, carcase, etc).

Cenusa se poate elimina inclusiv in timpul arderii (daca incineratorul este echipat cu usa sepciala cu cenusa – numarul total al usilor de cenusa difera in functie de modelul de incinerator IncinerPro).

Siguranta in utilizare

Incineratoarele IncinerPro sunt echipate cu elemente de securitate in functionare si sisteme de alarma, de exemplu:

 • Sistemul de alarma autonom (acumulator propriu) cu care este echipat incineratorul permite avertizari de mai multe tipuri:

  1. – alarma vizuala (turn de lumini: verde, galben si rosu) pentru a avertiza operatorul asupra stadiului ciclului de ardere, penelor, etc.
  2. – alarma sonora (sunetul se aude pana la 1 km distanta) pentru a avertiza operatorul in cazul unor pene de curent/combustibil.

 • Incineratorul este echipat cu un comutator general ce permite operatorului intreruperea imediata a functionarii in cazul depistarii unor avarii.
 • La finalul fiecarui ciclu de ardere arzatoarele introduc doar aer (prin intermediul ventilatoarelor incorporate) pentru a scadea temperatura din interiorul incineratorului la valori sigure pentru operator.
 • Sistemele de inchidere a usilor permit securizarea impotriva inchiderii/deschiderii accidentale.

SERVICII

Servicii incineratoare

Consultanta

Echipa noastra de profesionisti va poate ajuta in alegerea incineratorului potrivit pentru activitatea desfasurata. Proiectam, producem, punem in functiune si asiguram mentenata pentru intreaga gama de incineratoare fabricate.

Garantie & Postgarantie

Produsele noastre sunt acoperite de garantie conform legislatiei in vigoare

Personalul calificat asigura serviciile specifice in perioada de garantie si post-garantie

Service

Personalul calificat (inginerii de service, inclusiv autorizati ISCIR) asigura fluenta in functionare a produselor in conformitate inclusiv cu conditiile de garantie.

Piese de Schimb

Asiguram piese de schimb si consumabile pentru produsele vandute, in conformitate cu politicile producatorilor.

Aveti nevoie de ajutor in achizitionarea unui incinerator?

+40 754 904026